Acupunctuur

Behandeling

Acupunctuur: Tijdens de behandeling worden dunne, steriele wegwerpnaaldjes geplaatst. De prik is nauwelijks voelbaar, maar beïnvloedt wel de qi die door de meridianen stroomt en de organen die ermee verbonden zijn. Door de juiste punten te prikken werken we aan een nieuwe balans in het lichaam.

Moxa: Ondersteunend aan de behandeling zou ik u kunnen behandelen met moxa. Dit kan met een moxastaaf of met losse moxa. Het geeft een warmteprikkel aan de regio waar de moxa ingezet wordt en zorgt voor een betere circulatie van qi.

Cuppen: De cuppingtechniek gebeurt door glazen cups op de meridiaanpunten te zetten en ze vacuum te zuigen. Het stimuleert o.a. de doorbloeding en kan een toegevoegde waarde hebben binnen de acupunctuurbehandeling.

Adviezen: Een essentieel onderdeel van de behandeling bestaat uit het geven van adviezen met betrekking tot uw leefstijl en gewoonten. Mede hierdoor kunnen we de klachten beïnvloeden en weg houden.

Auriculotherapie/ooracupunctuur: Auriculo therapie is een Westerse manier van ooracupunctuur en bestaat uit het plaatsen van naaldjes op en in het oor. Auriculo therapie is met name bekend voor de ondersteuning bij stoppen met roken en afvallen, maar kan ook worden ingezet voor de behandeling bij klachten van het totale lichaam. Door een verblijfsnaaldje of -korreltje in het oor te plaatsen, werkt de behandeling thuis door.